St. John The Baptist Ukrainian Catholic Church in Newark NJ

Харизма Редемптористів

Сильні у вірі, радіючи надією, палаючи любов’ю та ревністю, покірно думаючи про себе, витривалі у молитві, Редемптористи як апостольські мужі і правдиві учні св. Альфонса, радісно йдучи за Христом Спасителем, беруть участь в Його таїнстві і проголошують його через євангельську простоту життя і проповідування, а також через самовідречення і через готовність постійно виконувати всяку важку працю, щоб нести людям «многоє ізбавленіє». (Конституції Згромадження, 20)

Харизма редемптористів має виразний місійний характер, спрямований до убогих і найбільш опущених. Проповідь Доброї Новини має бути простою і пристосованою до простих людей. Ціллю проповіді є навернення людини до люблячого Бога. Не зважаючи на складні історичні умови, редемптористи покликані бути вірними Богові і своїй харизмі. Редемпторист повинен намагатися бути присутнім там, де є найбільш нагальна потреба і там, де є убогі як матеріально, так і духовно, відчитуючи знаки часу повинен бути готовим до різних форм місійної праці.

В основному харизма Редемптористів ділиться на 3 такі пункти:

  1. Спільне життя

    Прикладом та досвідом спільного життя Редемптористи звіщають Добру Новину тим, хто спраглий Божого Слова і життя у Христі.

  2. Місії

    Церква свята, але водночас потребує постійного очищення. Оскільки до неї належать також і грішники, вона постійно йде дорогою покути та віднови. Місії є дуже важливим засобом у досягненні цієї мети... Саме тому редемптористи свідчать Христа-Відкупителя через свій приклад духовного життя.

  3. Реколекції

    Редемптористи через власний досвід та проповідування намагаються привести людей до духовного відродження та радикального вибору в житті - прийняти Христа та йти за Ним.